(Ston, 1958.) Diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti (ADU) u Zagrebu 1987. godine. Član je Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD) i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU).

Kao scenarist i režiser u produkciji Hrvatske televizije ostvario je 100-tinjak televizijskih emisija. Među njima je 30-ak portreta komornih glazbenih ansambala i solista (Boris Papandopulo-Klavirski sekstet, Kroz tisućljeće hrvatske glazbe, Zagrebački kvartet, Cellomania, Sat sa Sretnom, Violinist, Razgovori o glazbi i filmu), više dokumentarnih serijala iz područja ozbiljne i jazz glazbe za djecu i mladež (Glazbeni mjesečnik, Intermezzo, Jazz za početnike), serija dokumentaraca na socijalne teme (Pet istih, Ekstremisti, Usvojen i posvojen), nekoliko dokumentarno-igranih filmova o hrvatskim književnicima i njihovim djelima (Crna maslina, Sjene života). Producirao je i režirao više sportskih dokumentaraca (Gospodar lopte, Nogometni trener).

Godine 2006. pokreće vlastitu produkcijsko-izdavačku kuću Pozitiv film s ciljem proizvodnje dokumentarnih i igranih filmova (Filmmaker, Dražen, Svim srcem, Time Out, List na vodi, Vukovi s Tuškanca, Tamara, Senjicu senjala, Nagrišpane traverese i Naša knjižnica) i izdavanjem knjiga iz područja filmske umjetnosti (Altman, Kieslowski, Kubrick, Eastwood, Cassavetes, Godard).