Sandi Novak - Showreel

(Zagreb, 1961.) Diplomirao je na odsjeku filmskog i TV snimanja, na ADU u Zagrebu. Tijekom školovanja bavio se fotografijom te je izlagao u zemlji i inozemstvu. Od 1989. član je sekcije snimatelja u HDFD., a od 1997. član je i HZSU. Surađujući s HRT-om. snimao je za sve redakcije od sportske do dramske, ostvarivši više od 60 emisija. Također je snimao za ABC, CBS i ORF.

Godine 1995. na ekspediciji “ANDE 95” u Južnoj Americi, ostvaruje tri autorska dokumentarna filma. 1999. godine odlazi na speleološku ekspediciju u Sjedinjene Države gdje kao kompletni autor potpisuje nova četiri dokumentarca. 2001. godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima snima nove filmove, uglavnom o raznim životinjama i mangrovima. Jedan dio prikazan je na HTV pod nazivom “Zemlja pustinjskog sokola”. 2005. snimio je dokumentarac na Kubi. Bio je operator kamere na igranom filmu Silvija Petranovića “Družba Isusova”.

Snimio je preko 40 dokumentarnih filmova, dvjestotinjak muzičkih spotova (Toni Cetinski, Nina Badrić, Danijela, Parni Valjak, E.T., Magazin, Psihomodo pop, Novi fosili, Masimo, Karan, Jinx, Divas), stotinjak reklamnih (T-com, FINA, TDR, Citroen, Koestlin, Croatia Airlines, Podravka, Eurohertz, Zagrebačka banka, Valvoline, Jutarnji list, Tuborg, Keune, Konzum, Frank) i dramu “Teško je reći zbogom”.